duminică, 18 februarie 2018

Joburile in strainatate – Ce avantaje si dezavantaje avem?

Foarte multi romani s-au gandit macar o data cum ar fi daca ar locui intr-o alta tara decat Romania. Unii iau in calcul studiile, specializarile iar altii sunt presati financiar. Au nevoie de venituri mult mai substantiale pentru a-si intretine familia sau pentru a-si crea conditii de trai superioare.
Indiferent de motivatiile fiecaruia, atunci cand luam o astfel de decizie, este important sa avem in vedere avantajele cat si dezavantajele, de unde ne informam corect si cum putem face cele mai bune optiuni.
Internetul este un instrument esential. Informeaza-te din surse credibile!
Ofertele de munca in strainatate sunt la tot pasul iar atunci cand faci o cautare pe Google “ex: oferte de munca Germania”, gasesti zeci, sute de rezultate. Triaza-le. Alege corect. Informeaza-te din surse credibile, oficiale. Vezi ofertele de munca, cerintele, salariul, citeste review-uri despre firma respectiva.
Fa un mic reseasch cu despre viitorul tau angajator, ce capital are, informatii si referinte valoroase care sa ateste seriozitatea acestuia, afla care iti sunt actele necesare sederii, nivelul chiriilor, facilitatile si obligatiile fiscale, recunoasterea studiilor si conditiile contractului de munca.
Ce avantaje ne aduce un job in strainatate?
Poate un job cu un salariu de 3-4 ori mai mare decat in Romania poate fi o motivatie semnificativa. Ia in calcul totusi si nivelul de trai, cheltuielile chiriei, intretinerii, banii de buzunar si bugetul alocat micilor activitati de relaxare. De asemenea, noi orizonturi profesionale, experienta si posibilitatile de specializare pot reprezenta din nou puncte forte care sa te motiveze. Asta, dincolo de bonificatii, recunoasterea anumitor abilitati si o posibila ascensiune profesionala.
Totusi, sunt si dezavantaje:
•    Nu de putine ori, cei care aleg sa munceasca in strainatate sunt presati de cheltuieli sau datorii ce trebuie achitate rapid, ceea ce se poate traduce prin acceptarea unui job uneori sub nivelul lor de educatie sau de pregatire. Acest lucru poate reduce si speranta unei posibile ascensiuni profesionale in viitorul apropiat.
•    Traiul in strainatate poate fi uneori dificil in conditiile in care familia si prietenii sunt la mii de km departare iar daca nu cunosti limba tarii respective suficient cat sa te poti  descurca de unul singur, inceputul traiului de acolo poate fi usor dificil. Te sfatuim ca inainte de a pleca, sa iei cateva ore de meditatie si sa iti stabilesti macar bazele comunicarii in limba respectiva.
Am ajuns si la ultimul punct pe care il dezbatem in cadrul acestui articol si anume transportul. Ce furnizor alegi si care sunt cele mai cautate rute? Recomandarea noastra este Romfour – Transport International de Persoane iar ca un ultim hint, am auzit ca in topul destinatiilor romanilor care lucreaza in strainatate sunt Anglia, Italia si Germania. Cine stie, poate chiar iti vei alege la un moment dat una din aceste destinatii atunci cand vei merge in cautarea “jobului de vis”.

Follow Us @soratemplates