luni, 30 martie 2015

FELIX BAUMGARTNER – OMUL CU SARITURA!

Felix Baumgartner este detinatorul unei premiere mondiale – o cadere libera din stratosfera – austriacul plonjand de la altitudinea record de circa 39.000 metri deasupra statului american New Mexico.


Fostul record de salt cu parasuta in cadere libera a fost detinut din 1960 de un fost colonel din aviatia americana (US Air Force), Joe Kittinger, care a sarit de la altitudinea de 31.333 de metri. Dupa a treia saritura de acest gen, Felix Baumgartner este noul recordman la acest capitol. Are o poveste foarte interesanta in spatele si chiar va recomand sa o cititi..

Ma bucur ca a facut ce si-a dorit, invingandu-si toate fricile, temerile, emotiile si toate vorbele de rau primite de la diferite persoane. A facut ce a vrut el, si-a riscat viata, nu pentru publicitate, faima, bani sau alte chestii de genul, ci pentru a-si indeplini un vis, acela de a depasi viteza sunetului de 1.227,6 kilometri/ora. Dupa ani de pregatire psihica si fizica, a ajuns in punctul de unde nu te poti intoarce.

Dupa ce a urcat cam 2 ore si 40 de minute pana in stratosfera, cu balonul plin de heliu, ajuns acolo sus, la o altitudine de 39.000+, si-a verificat toate sistemele de protectie si pentru oxigen, s-a pregatit mental pret de cateva minute si a sarit in gol, in aplauzele echipei din spatele acestei realizari. A fost urmarit live de milioane de oameni, si dupa vreo 4 minute si 16 secunde, de cand a inceput caderea libera, si-a deschis parasuta si iarasi dupa cateva minute a aterizat in siguranta.

Dupa ce am vazut toata realizarea, pot sa spun ca mi-au dat cateva lacrimi. M-a impresionat mult vointa unui om care are un vis de implinit.

Follow Us @soratemplates